FAQs

Aquí tenim un recull de les preguntes més freqüents que tenim al parlar de Crossfit.

CrossFit no s’assembla amb res del que hagis pogut fer mai en un gimnàs.
Els centres de CrossFit mantenen diferències significatives respecte a un centre esportiu convencional. No només en equipació sinó també en la seva filosofia.
Les principals diferències són:

En el CrossFit, el terra i les parets estan pensats com a part de l’entrenament. Es realitzen llançaments amb pilotes medicinals a les parets; el pes lliure és el mateix utilitzat en halterofília; el terra esta pensat com un objectiu funcional i no estètic. Un lloc versàtil on tot està pensat per realitzar intensos entrenaments i on ningú et mirarà estrany per llançar les peses a terra.

És molt divertit, cada entrenament és diferent al dia anterior i per això tots els entrenaments estan pensats per a qualsevol persona i per qualsevol franja d’edat.

En un Box de CrossFit mai veuràs una màquina de musculació. Es considera el cos com un tot i no té sentit treballar els músculs per separat. No tenim màquines, la màquina ets tu.

Els entrenaments són en grups reduïts amb una explicació de l’entrenament abans de realitzar-lo.

Utilitza moviments procedents del gimnasi esportiu (moviments i exercicis amb anelles, amb paral•leles, dominades…) moviments amb alts components metabòlics (salt de corda, carrera, rem…) i procedents dels aixecaments de peses (esquats, carregades, pesos morts, snatch, clean and jerk…), que combinats generen un entrenament efectiu i de qualitat des de tots els punts de vista.

Alguns entrenaments es realitzen fora del box utilitzant parcs i altres elements externs.

En un gimnàs convencional realitzes el mateix entrenament durant 2 mesos. Això suposa una mitja de 6 entrenaments a l’any.

A Crossfit Igualada realitzaràs cada dia un entrenament diferent, cada dia un repte nou.

Treballaràs amb el teu propi pes de manera que mai haguessis cregut que podries fer, saltaràs, aixecaràs i arrossegaràs tot tipus d’objectes. Entrenaràs més dur, més ràpid i amb més pes que mai. Patiràs, però t’agradarà molt. Arribaràs al millor estat físic de la teva vida.

La personalització en els entrenaments, l’espai del que disposes per realitzar-los, la gran varietat de moviments, les classes reduïdes, l’ambient que trobaràs i sobre tot, els resultats que es poden aconseguir són alguns dels factors que fan del CrossFit un entrenament únic i exclusiu.

No, moltes persones creuen que per fer CrossFit has de tenir un estat de forma alt. A CrossFit Igualada pensem que per tenir un estat de forma alt has de fer CrossFit.

La majoria d’atletes, futbolistes, tenistes, etc., poden venir a fer CrossFit i adonar-se del difícil que és un entrenament de CrossFit. Per això oferim a tots els nostres alumnes la possibilitat d’adaptar els moviments i exercicis a les seves capacitats físiques, per treure el major profit de l’entrenament. Tots els nostres exercicis d’entrenament son escalables per qualsevol persona i nivell físic.

Definitivament sí. Amb CrossFit perdràs tot el pes que et sobri molt més ràpid que qualsevol altra manera. Amb un càlcul calòric adequat i la proporció correcta de macro nutrients ajustada al morfo, tipus i característiques de cada persona, CrossFit és un sistema pensat per entrenar amb el teu pes ideal.
I saps què és el millor? Que ni ta sols és aquest el nostre objectiu, només és una petita part dels resultats que obtindràs del nostre treball. CrossFit esta orientat a la salut, però és innegable fer un cop d’ull a la gent que realitza aquest tipus d’entrenament i deixa clar els seus ràpids efectes sobre el físic.

Sí, i sobre aquest tema tenim una opinió consolidada i comprovada. Molts estudis mundials ens mostren, que com més curts i intensos siguin els entrenaments, més resultats obtindràs. La veritat és que com més llargs siguin els nostres entrenaments, menys intensitat obtindràs.

Si corres 20 Km a la teva intensitat, serà més baix que si fessis varis esprints de 400m.

Ocasionalment farem entrenaments de mes de 30 minuts, però la majoria d’entrenaments seran curts de duració. Si realitzem un entrenament de curta duració, podrem treballar amb més intensitat, la qual cosa ens donarà un millor resultat, especialment quan ho combinis amb els moviments que fem a CrossFit, sense importar la teva condició física, o quin ha sigut el teu mètode d’entrenament fins ara, per això et recomanem treballar a alta intensitat fins arribar al teu límit.

El WOD (Work Of the Day) del dia estarà estructurat de la següent manera:
– De 10 a 15 minuts realitzarem escalfament on augmentarem el nostre ritme cardíac.
– De 15 a 20 minuts realitzarem l’apartat de força on intentarem buscar el nostre major pes possible amb poques repeticions.
– De 15 a 30 minuts realitzarem el WOD, on aquí l’entrenament es realitzarà al màxim nivell d’intensitat.

Estaràs sorprès de com després d’entrenar unes quantes setmanes, el teu dia a dia serà més fàcil, on les teves tasques diàries seran més amenes. Tot això sense realitzar jornades maratonianes al gimnàs.

No!!!!    La filosofia de CrossFit és tremendament igualitària. Pensem que les dones estan exactament igual de capacitades que els homes, que poden treballar amb la mateixa intensitat i esforç. Això significa que exigirem de part teva el màxim esforç i dedicació i només així veuràs realitzats els teus objectius.

No hi ha edat per començar a practicar CrossFit. CrossFit aportarà els mateixos beneficis sigui quina sigui la teva edat, però en el cas de la gent gran veuràs com el dia a dia amb una correcta pràctica d’aquesta disciplina, és la millor garantia d’una vida sana i sense molèsties pròpies de l’edat.

Amb qualsevol tipus d’activitat et podries lesionar, però CrossFit és més segur que moltes activitats realitzades per les persones en el dia a dia. Una lesió pot aparèixer per moltes raons: dormir malament, algun cop fent esport, relliscar o carregar pes de forma incorrecta. També per realitzar aixecaments o moviments de manera irresponsable, amb una mala postura i sense tenir en compte les guies del teu entrenador.

No hi ha forma de separar l’efectivitat de l’entrenament de tots els riscs que hi ha. Un programa d’entrenament totalment segur està condemnat a produir sedentarisme. Per evitar lesionar-se anirem augmentant gradualment la intensitat com el pes en cada entrenament.

Com en qualsevol centre esportiu, amb qui s’inicia una activitat esportiva, necessitem conèixer dades sobre el teu estat de salut: l’alçada i el pes, si tens patologies, si tens antecedents familiars de trastorns seriosos, etc. En qualsevol cas, és sempre aconsellable que ens aporteu una autorització mèdica que ens informi de que ets apte per realitzar qualsevol programa d’activitats físiques.

A CrossFit Igualada treballarem en 3 etapes diferents i l’adaptació al nostre programa es realitzarà de forma gradual.

Primera: La Mecànica del Moviment (aprendre a fer els exercicis amb la tècnica correcta).
Segona: Consistència (l’habilitat de fer els exercicis una i altra vegada amb una tècnica correcta, segura i eficaç).
Tercera: Intensitat (velocitat amb la que faràs els exercicis).

Conclusió, el CrossFit practicat d’una manera responsable i dirigit adequadament no serà motiu de lesions sinó més bé de fortalesa en el teu cos, amb el qual evitaràs possibles lesions.

CrossFit és el complement ideal per a qualsevol esport, ja que portaràs la teva base física a la seva màxima expressió, i això multiplicarà la qualitat de tot el teu entrenament específic en l’esport que tu practiquis.

Per tornar-te gran i musculós/musculosa hi ha 2 coses que has de fer cada dia:

Primer: aixecar càrregues molt pesades tots els dies i això, nosaltres no ho fem. Hi haurà dies que aixecarem càrregues molt pesades, però no és el nostre mètode.
Segona: Has de tenir una dieta extremadament alta en calories. Això és una altra cosa que nosaltres no fem. A CrossFit Igualada t’ensenyarem a com estar més en forma que mai, i també a portar una dieta equilibrada i saludable.

Amb la nostra experiència al fer CrossFit, hem vist que persones amb mal d’esquena i altres dolors, han alleujat el seu dolor mitjançant l’enfortiment dels músculs rodejant l’àrea afectada. Creiem que la millor ruta per tenir salut a llarg termini és perfeccionar els moviments funcionals i, progressivament, enfortir la zona en lloc de debilitar-los.

En funció del grup que estiguis i les teves característiques i condició física, t’orientarem per que puguis realitzar un número de sessions per setmana òptim i progressar a bon ritme.

L’èxit del nostre programa d’entrenament és la intensitat. Si realitzes els entrenaments d’acord a la intensitat adequada, serà suficient per aconseguir els teus objectius. El nostre programa d’entrenament es basa amb la QUALITAT, no amb la QUANTITAT. És aquí on obtens tots els beneficis.

Des dels primers dies d’entrenament de CrossFit, experimentaràs les següents millores en les deu competències físiques:

Resistència cardio-respiratòria; resistència muscular, força, flexibilitat, potència, velocitat, coordinació, agilitat, equilibri i precisió.

Si ets algú que:
– Vols començar a entrenar però no t’atrau la idea d’anar a un gimnàs.
– Has perdut motivació i l’interès amb les teves rutines de gimnàs.
– Penses que no tens temps per entrenar.
– Estàs buscant ser més ràpid, més fort i millor en la teva vida diària o en l’esport.
– No veus millores en el teu programa actual d’entrenament.
– Vol desfer-te d’aquests programes miraculosos i provar alguna cosa que sí que funciona.
– Simplement vols descobrir una nova forma de fer exercici.

Llavors aquest entrenament és per tu!!

Únicament si has fet CrossFit consistentment durant almenys 6 mesos o més, es donarà per fet que coneixes tots els exercicis, terminologia i domines els aixecaments olímpics, postures i mecànica de tots els moviments bàsics de CrossFit. El nostre treball és assegurar que tinguis una bona experiència de CrossFit molt valuosa I productiva. Volem canviar la teva vida, però no podem buscar dreceres ni ometre el treball tècnic. Hauràs de rendir comptes a la teva pròpia responsabilitat d’atleta, així que aprendràs coses molt importants amb els ON RAMP, en les quals aplicaràs durant la resta dels teus entrenaments.

Al formalitzar la matrícula, et farem l’alta a la nostra aplicació AIMHARDER.

Podràs reservar prèviament la teva plaça a la classe que més et convingui. Cal tenir en compte que si no guardes hora i la classe ja està plena, no podràs participar-hi.

Segons la quota que tinguis també podràs disposar dels OPEN: Hores lliures sense professor on podràs entrenar al teu aire o practicar el WOD.